28.1.2019

Ett grönare alpint VM med Toshibas ECO-skrivare

Toshiba Tec Nordic är tillsammans med AllOffice i Östersund officiell leverantör för utskriftslösningar till alpina VM i Åre, 5-17 februari 2019. ”We inspire the world to ski” är visionen för VM och i detta arbete ingår också att skapa ett alpint mästerskap som tar stor hänsyn till miljön.

Hållbarhetsstrategin för det alpina mästerskapet sträcker sig dessutom längre än till miljöfrågorna och inkluderar även social och ekonomisk hållbarhet. En regel som VM-organisationen tror på är att ta vardagliga beslut som är mer hållbara än de traditionella lösningarna. Ett exempel på detta är utskriftsmiljön på VM som tillhandahålls av Toshiba. Toshiba kommer att sätta in en ECO-skrivare – en multifunktionsskrivare som kan återanvända samma papper upp till 10 gånger – vilket minskar miljöpåverkan och de koldioxidutsläpp som både utskrift och papper orsakar.

– Att bidra till ett grönare alpint mästerskap i Åre, hand i hand med VM-organisationens ambition om att sätta nya riktmärken för hållbarhet i arrangemang av vintersportevenemang är fantastiskt roligt, säger Henrik Jinnestrand, marknads- och försäljningsdirektör på Toshiba Tec Nordic.

Bakgrunden till ECO-skrivaren är att våra utskriftsvanor förändras och idag använder vi våra utskrifter betydligt kortare tid än för bara några år sedan. Vi lagrar och arkiverar istället dokument digitalt och använder utskrifter vid möten, presentationer etc. Faktum är att så mycket som 90 procent av våra utskrifter kastas inom en vecka. Med vår ECO-skrivare kan du återanvända pappret om och om igen. Toshiba levererar också samtliga maskiner med Carbon Zero, Toshibas eget klimatkompensationsprogram, vilket gör att utskriftsmiljön för VM kommer att vara klimatpositiv.

Vill du veta mer om hur vi gör utskriftsmiljön klimatpositiv, kontakta oss så berättar vi mer. Är du på plats i Åre? Det är vi också, och vi berättar gärna mer om våra lösningar på plats.

Åres hållbarhetsarbete >> 

Så arbetar vi för att minska vår miljöpåverkan >>

 

Ämnen:

SENASTE NYTT

Johan Rissler

12.3.2019

TULLINGEBON SOM FLYTTAR NORRUT

Toshibas nya lösningsarkitekt på plats i Solna

8.3.2019

Säljare till Stockholm

Just nu söker vi en säljare till vårt kontor i Solna.

15.2.2019

Fullt hus på H.O.U.S.E 2019

Årets H.O.U.S.E-mässa lockade över 350 kunder och leverantörer. Det var bokstavligen fullt hus.

Vi behöver dig!

8.2.2019

Vi behöver förstärkning på ekonomiavdelningen

Nu söker vi en ekonomiassistent inom leverantörsreskontra respektive en ekonomiassistent inom kundreskontra till vårt kontor i Solna.

VILL DU VETA MER?

Lämna dina kontaktupgifter så hör vi av oss inom kort.(* obligatoriskt fält)