Wespace gillar enkelt och robust – inget utrymme för krångel

Wespace i Halmstad

Utrymme är något kontorshotellet Wespace erbjuder sina kunder, men när det kommer till skrivarlösningar finns inget utrymme för krångel. En robust och enkel lösning var de två viktigaste kraven för Morgan Gripson på Wespace när han för ett par år sedan upphandlade en ny utskriftstjänst.

Kontorshotellet Wespace i Halmstad har kunder inom många olika discipliner – allt från psykoterapeuter till begravningsentreprenörer. En gemensam nämnare för alla kunder är att de behöver kunna kopiera, skanna och skriva ut dokument. Men alla vet ju hur frustrerande det är när inte kopieringsmaskinen fungerar.

– Vår tidigare printlösning var katastrofal, berättar Morgan Gripson, it-ansvarig och ägare till Wespace. Jag ägnade alldeles för mycket tid på att lägga upp folk i systemet och fixa pappersstopp. Tid som jag kunde ägna åt annat, exempelvis att fakturera kunderna för utskrifter och kopiering, säger Morgan.

Morgan Gripson
Morgan Gripson

Stort behov av kopiering, skanning och utskrifter kräver robusta maskiner

Morgan Gripson startade kontorshotellet för tre år sedan och det har varit fullbokat sedan start. På närmare 1000 kvadratmeter sitter drygt 40 företag. Morgans idé är att småföretagare köper in sig i ett nätverk med kollegor och ett sammanhang – och får en kontorsplats på köpet. Här träffas människor från många olika verksamhetsgrenar. Ofta köper de tjänster av varandra. Behovet av att kopiera, skanna och skriva ut dokument är stort. Ofta får kontorshotellet tillfälliga gäster som också behöver nyttja utskriftstjänsterna.

– Maskinerna måste vara mycket robusta och inte krångla. De måste bara kunna gå och gå. Folk drar och rycker gärna i maskinerna och då kan de lätt gå sönder, säger Morgan.

Lösningsarkitekt som löser ”allt”

Efter att ha ägnat alltför många timmar varje vecka på service och support av den dåvarande tjänsten, tröttnade Morgan och drog igång en upphandling av en ny lösning. Valet av leverantör landade till slut på Toshiba. Morgan berättar att han aldrig har behövt åtgärda ett pappersstopp sedan de fått Toshibas maskiner. För att lösa utmaningen med tillfälliga användare preparerade Kurt Wasström, lösningsarkitekt på Toshiba, en USB-sticka med ett färdigt installationspaket. Tidigare lade Morgan Gripson drygt en halvtimme för att få igång en gästanvändare. Nu löser kunderna och tillfälliga gäster det själva med USB-minnet, och det fungerar både på Mac och PC.

– Kurt är fantastisk! Han kan maskinerna utan och innan och har även väldigt bra koll på mjukvaran, intygar Morgan.

Toshiba Säkra utskrifter med Papercut – en bra kombo

I Wespace lösning används ”Toshiba Säkra utskrifter Plus” med mjukvaran Papercut, som fungerar lika bra oavsett antal användare, multifunktionsmaskiner och printservrar. Lösningen genererar rapporter som Wespace använder för schemalagda debiteringsunderlag och kan hantera användare från olika företag och domäner. Den stödjer såväl PC, Mac, Cromebook och alla vanligen förekommande former av tablets och mobiltelefoner. BYOD* på riktigt helt enkelt.

– Nu har vi fått det så smidigt som det bara går. Med hjälp av Toshibas lösning har vi en robust, enkel och användarvänlig lösning som kräver minimal tid för administration och service, avslutar Morgan.

 

 

 

*BOYD – Bring Your Own Device

Ämnen: ,

VILL DU VETA MER?

Lämna dina kontaktupgifter så hör vi av oss inom kort.(* obligatoriskt fält)