6.12.2018

Toshiba skänker getter till ActionAid

Linda Fredricsdotter tar emot 77 getter från Toshiba

Toshiba uppmärksammar FN:s internationella dag för volontärarbete genom att överlämna en donation på 77 getter till rättighetsorganisationen ActionAid. Getterna går till kvinnor som lever i utsatthet och bidrar till positiv förändring. När en kvinna tar emot en get får hon samtidigt utbildning i företagsekonomi och hållbar djurhållning via ActionAid.

Linda Fredricsdotter, ansvarig för företagssamarbeten på ActionAid säger:

– Vi är jätteglada att Toshiba valt att bidra till vårt arbete! Med er gåva till ActionAid kan vi ge fler kvinnor en chans till egen försörjning. För många innebär det en möjlighet att skicka sina barn till skolan och att få en starkare ställning i hemmet.

Under november månad har Toshiba kört en kampanj gentemot sina återförsäljare, där ett visst antal getter skulle skänkas baserat på försäljningen. 77 stycken getter hann man samla ihop under november.

Vi är mycket glada över att kunna överlämna den här gåvan när vi vet att den kommer att göra skillnad för ett stort antal människor, säger Henrik Jinnestrand, försäljnings- och marknadsdirektör vid Toshiba Tec Nordic.

 

Toshiba jobbar kontinuerligt med social och ekonomisk hållbarhet, bland annat genom vårt Carbon Zero-program som du kan läsa mer om här.

Ämnen: ,

VILL DU VETA MER?

Lämna dina kontaktupgifter så hör vi av oss inom kort.(* obligatoriskt fält)